2 arbetsdagar kvar då!

Jisses vad jag längtar... Fast efter att ha pratat med mamma igår så vet jag inte riktigt längre om jag kommer hem. Tydligen så har det flyttat in en snok under våran altan. Kul! Jag som har världens orm skräck. Jag drömde till och med om att det var en massa ormar överallt på hela gräsmattan natten efter att hon berättade det. usch usch usch. Hon sa att de hade sprutat vatten på den när de såg den och att hon skulle fortsätta terra den om hon såg den igen och hoppas att den kanske ger sig av! Ne vet ni va.. Därför älskar jag Irland, inga ormar!!!

Idag regnar det här på den gröna ön. Härligt! Det behövs verkligen. Och det gör mig inget för jag är ledig och kan sitta inne hela dagen och greja lite inför resan :-) Så imorrn hoppas jag att backen är lite mjukare så vi kan galoppa lite på våran lilla slinga runt gården :-D

Som sagt så håller jag på och grejar lite inför resan, såsom tvättar och städar. Bör väl börja packa lite grejs också.

Kommer ju bli lite tajt när jag kommer hem hit till Irland sen igen. Kommer hem den 15:e och den 16:e tror jag vi ska åka till Cavan. Men jag tror det bara är 3 dagars den gången så borde ju inte bli alltför segt. Så det blir bara till att packa om och sen åka igen typ! Om vi nu ska åka det måste jag kanske kolla upp innan jag åker hem...

Joggingskorna lär ju få följa med hem nu, annars kommer jag dö när jag ska börja jobba igen. Har inte ridit ordentligt på 1½ vecka nu sen blir det ingen ridning på 2 veckor. Förstå träningsvärken jag kommer få..

Nehe nu måste jag slänga i en ny tvätt, ses om ett par dagar :-)

Glad midsommar

Ja lite tidig men bättre det än aldrig. Här på Irland vet de ju inte vad midsommar är så något firande blir det nog inte direkt vilket är lite synd. Man kanske skulle sätta upp en midsommstång nånstanns och ha lite egen midsommarfest? :-) Kommer ihåg tiden för länge länge sen när man bara var runt 5 år och det alltid var stor midsommarfest på Kvinnersta med stång och fika och dans och hela köret! Sen brukade vi ha alla grannarna samlade i vårat garage med massa god mat på kvällen. Det var tider det!

Idag är det bara en vecka kvar tills vi åker hem! :-D Jag räknar varje minut känns det som!

Kära mor ringde tidigare och tipsade om ett klipp på sveriges radio örebro. Det var jag tvungen att lyssna på så sagt och gjort och jag trodde jag skulle dö av skratt. Visade sig vara en tjej som hade hoppat in i en traktor som min kära far satt och körde på ett gärde och intervjuade honom om höskörden och hej o hå. Haha bäst var dock i början: "Jag sitter här i en traktor med Magnus Rondell. Ronell!" Haha ja den har man ju fått höra några ggr tidigare..

Ingen tävling o helgen tack och lov. Hade blivit mindre kul med en man kort. Peter ska iväg på dop över helgen så det borde bli lugnt nog. Hoppas jag.

Ledig på måndag sen som jag sagt tidigare så då blir det till att tvätta, städa och packa. Oh jag ser verkligen fram emot det!..

Tror mig knappt själv när jag säger det här men nu vill vi faktiskt ha lite regn här på Irland! Det är som värsta öknen här torrt torrt torrt! Ok öken kanske är överdrift men regn behövs iaf!




Härligt med jobb igen!

Eller inte! Min chef ville typ döda mig idag tror jag. Blir galen på han ibland när han inte inser hur mkt jobb han ger en och hur lite tid man har att göra allt på! Fick stor lust att bara skrika rakt ut men jag fick hålla det inne..

Nya slingan är som sagt färdig och vi invigde den idag! Hästarna uppskattade det :-) Men man märkte verkligen skillnaden på att rida runt runt på en ridbana och att rida i upp och nerförs backar! De tog på deras krafter att trava uppförsbacke :-) Men det kommer bli super bra träning för dem så det blir nog supert de! Daniela tog kort på oss och la in på hemsidan --> www.ballinteskinfarm.com Kunde tyvärr inte galoppera nått då marken är så hård så vi hoppas på lite regn snart så ska det nog bli bättre.

behöver handla mat också men min kära pojkvän är nere i Waterford med en kompis och hjälper honom med nått jobb så det går ju inge vidare för mig.. Hoppas han kommer hem snart för jag har ingen frukost!!

nehe nu ska jag hitta på nått annat vad nu det kan tänkas bli..


Slut på semester nr 1

Jahaopp imorgon är det dags för jobb igen. Skönt att vara tillbaka och göra nått om dagarna igen men jag kommer säkert vara trött på de efter ett par dagar. Men jag jobbar ju som jag sagt tidigare bara i 6 dagar sen är jag ledig 1 dag sen blir det jobb i 2 dagar igen och sen bär det av hemmåt :-D

Idag var vi iväg en sväng till stranden och gissa vad, jag badade i havet! Men jisses säger jag det gör jag inte igen kallt som satan var det! Men nu kan jag säga att jag gjort det i alla fall.

Nu är hela slingan runt gården färdig så imorgon hoppas jag att det blir till att rida ut på alla hästarna och testa den. Hoppas på en liten mjukstart sådär!

nee jag har inget vettigt att skriva så det är väl bäst jag hoppar i sängen så jag kommer upp imorrn! God natt

Wicklow Sailfest

Helt galet i den lilla staden Wicklow i helgen, så mkt folk har jag inte sett där under mina 3 år här! En seglartväling runt Irland startar här imorgon så det är en massa festligheter på G nu under hela helgen just för det. Så härlig stämning med band som spelar live under hela dagen och kvällen och massa glatt folk överallt. Riktigt hög stämning!

Vädret är super men fortfarande ganska kallt. Solen skiner och inte ett moln på himlen men ändå så är det kallt så man måste ha på sig en långärmad ibland. Galen vind som gör det kallt antar jag. Hoppas på lite bättre imorrn då ska jag lägga mig ute på gräsföltet och pressa järnet. Bara för det kommer det säkert vara mulet hela dagen även fast de har lovat solsken!

Så lycklig att jag inte jobbar imorrn, de ska åka iväg med full lastbil till Barnadown och allt är på gräs vilket innebär massa broddar in och ur! Hemska tanke...


Jaha nehe avslutar med en bild på mig och Roller som jag hittade på telefonen




Dags att värma upp lite

Bröllop hit och dit

Ja jag får nog vara glad att jag inte befinner mig hemma i Sverige nu med all bröllopshysteri som pågår! Sitter och kollar lite på den konserten som pågår just nu trodde det skulle vara lite mer intressant än vad det faktiskt är. Aja nog sagt om det.

Fortfarande ledig och uttråkad till 1000 haha.. Längtar bara hem just nu, vet till 100% att jag iaf inte kommer vara uttråkad där :-) Alltid samma sak när man åker hem, schemat man har är fullspäckat skulle behöva 1 månad minst för att verkligen hinna med allt man vill men men 2 veckor får duga!

Tycker lite synd om mina medarbetare här, de jobbar sent varje dag nu när de måste göra mina hästar också. Men det kommer ju hända mig nästa vecka för då är George ledig så då är det bara jag och Karolina. Hoppas det inte blir alltför illa.

Så tillbaka till dagen som gått då så tänkte jag ta en ridtur på nya lilla slingan men jag blev för lat.. Hmm det har ju inte hänt förr :-P Så det slutade med att jag följde med Graham och fiskade istället. Han fångade 2 och jag fick vara förste håvman och håva in dem sen ville han att jag skulle hålla i en så han kunde ta en bild på mig men där går gränsen. Aldrig tänker jag då hålla i en slemmig fisk som hoppar runt och har sig ååhh neej.

Kom hem iaf och lagade fin middag med potatis och stek och grönsaker himla duktig var jag och det var ätbart också!

Nehe nu ska jag glo på tv:n en stund!

Sommar, sommar och sol

Havet och vinden och doft av kaprifol! Haha omförglömlig sång som outro till det ännu mer oförglömliga sommar programmet Hajk haha..

Ja sommar och sol har det varit idag. Började dagen mindre bra dock. Vaknade kl 5 imorse av att jag hade migrän, jippie! Så jag blev liggandes mer eller mindre vaken i 2 timmar men somnade ordentligt då och sov till halv 10 och kände mig ok då. Så ringde Magda och undrade om jag ville hänga med till Boswell och kolla runt lite då det var tävling och skulle även kolla om affärn var öppen. Så vi begav oss dit och affärn var stängd och det var bara en massa amatörer där och hoppade så det var inge vidare värst att kolla på.

Så vi drog oss hem igen, var hemma runt halv 2 så jag hann med att se slutet av det bästa, Home and Away. Efter det tog jag mig ut i solen och la mig på banken ute på gräset i en timme himmelskt skönt! Sådär lagom varmt pressar väder och så var den en frisk bris som kylde en lite. Lyckades slumra till en stund vaknade en timme senare och tog mig in igen sen har jag fastnat framför teven. Väntar på Graham som som vanligt är seeeg men men..

Ska inte sitta här för länge huvet är som vanligt lite seegt efter ett anfall men jag var tvungen att glo runt lite en stund i alla fall.

Imorrn vet jag inte vad som händer, hoppas det är varmt imorrn med så kanske jag tar mig till stranden eller något i den stilen!

Vad ska man hitta på

Bra segt att vara ledig haha vet inte vad jag ska hitta på! idag har jag och Graham varit extremt lata har legat och latat oss i sängen i stort sett hela dagen! Glott på tv och grejs men det får man göra när man är ledig. Ska försöka hitta på något skoj imorrn som inte kostar för jag måste spara spara spara nu tills jag ska hem :-)

En ny liten häst kom det idag, eller ja en ponny var det! Har inte pratat med Peter om vad det är för något men den ser ut som en c-ponny skulle jag tippa på! Haha det kan bli kul :-)

Våran lilla ridstig börjar arta sig hoppas den är klar till nästa vecka. Blir inte så långt men det är bättre än att sitta och harva runt på ridbanan hela tiden.

nee nu är det total brist på samtalsämnen så hej svej!

Jag ska få en häst!

Haha jajjemensan äntligen ska jag få nått att rida igen. Var på tävling idag och när vi kom hem så sa Peter att om hn nu blir av med Rialto så ska han köpa en häst åt mig som jag ska få hoppa. Riktigt glad blev jag då, saknar det som bara den att få hoppa! Så sjukt tråkigt på tävling utanatt hoppa själv. Förhoppningsvis hittar vi en liten pålle snart.

Som sagt tävling idag med 5 hästar. Inget folk alls där vilket innebar lite press för oss men vi kom hem runt halv 5 så det blev en helt ok dag. Alla hästarna hoppade bra så det var ju bra det. 2 utav ägarna var på plats och tyckte att det var så kul att deras hästar hoppade så bra. Så det tycker vi om när ägarna är glada!

Imorrn borde bli en ganska lugn dag, kommer säkert finnas ett par stycken att rida men förhoppnignsvis inte allt för många.

Nästa vecka är jag ledig, najs! Skulle ha åkt ner till Ennis men jag tror att vi struntar i det och sparar på pengarna tills vi ska åka hem till Sverige istället. Hoppas på fint väder iaf så jag kan sola lite och greja :-)

Ne nu kommer Graham snart med mat åt mig som hans mamma lagat, gud va jag tycker om henne! :-)

Alla hästar bara försvinner

Ja, eller de kommer förhoppningsvis försvinna. Mitt hatbobjekt Rialto har blivit såld, han ska bara vet. besiktigas och förhoppningsvis så går han igenom. Sen så ska tyskarna skicka tillbaka en utav sina hästar till Tyskland. Fick höra att de köpt henne för 45000 euro (450.000 sek) som 5-åring då hon inte gjort något alls. Hon hade haft 2 föl innan det så hon var i stort sett precis inriden när de köpte henne. Hennes härstammning är visserligen bra e. Cassini I men jisses jag vet inte om jag hade betalt den summa pengar bara för det! Nu vill de skicka tillbaka henne till Tyskland för att få henne såld där och få tillbaka lika mkt som de köpte henne för. Inte en chans att de får de pengarna för henne här iaf! Galet är vad det är, men så är det väl med folk som har för mkt pengar.

Min lilla ponny ska åka hem också, vi trodde de skulle hämta honom idag men så blev det ju inte, får väl se vad som händer. Sen så kom det en tjej och tittade på en utav mina mest omtyckta och gillade honom. Där vet man aldrig vad som händer heller.

Jaja om jag känner mina chefer rätt så dröjer det nog inte länge innan det kommer nya hästar! Sällan det är en box tom på det här stället.

De har börjat göra om hela innergården nu. Det är total kaos kan jag tala om. Ljudnivån är 10x över det normala och jag kan inte använda min duschplats så jag måste gå med mina hästar till andra änden av stallet och springa fram och tebax med sadlar och träns och fan o hans moster. Allt är bara kaos och jag hoppas det kommer ordna upp sig snarast!

Har varit ensam nu i 2 dagar, både George och Carolina har varit lediga. Det har såklart inneburit extra jobb och ännu mer stress. Sen har de kommit och börjat på att sätta upp staketet för våran lilla ridslinga så det har vart folk och bilar överallt. Känner att en ledig dag vore najs.

Imorrn tävling, mindre sugen på det för de säger att det ska regna men vi får väl se.

Ne nu börjar desperate housewifes det är tajm för season finale väldigt spännande nu så måste glo på det! over and out

Ledig söndag

Det är nog en av de första söndagarna på nästan 3 år som jag har ledigt. Inte dåligt de inte. Otroligt tråkigt väder ute. Det regnar men är fortfarande varmt. Inte direkt att man känner för att göra något. Tänkte kanske åka upp till Dundrum en sväng och kika runt lite bara för att fördriva tiden.

Igår kväll ringde Grahams mamma mig och undrade om jag inte ville komma över på middag, så ja visst tänkte jag det är ju alltid trevligt. Så det gjorde jag och blev kvar där till 12 haha satt och kollade på Britain's got talent som det var final för. Sen hem till sängen och självklart vaknad jag som vanligt innan 7 och var typ klarvaken. Somnade om iaf i ett par timmar men halv 10 gick det inte att sova längre så då klev jag upp och har grejat lite i rummet. Ska väl dra fram snabeldraken en runda också.. 

Lånade en film av Grahams bror också, Marley & Me. Har inte sett den än men folk säger att den är bra, sorglig dock! Så det är ju nått jag kan göra också.. Kollade förresten på filmen när jag och Murphen hoppar lite ledsen blev jag allt då, saknar den lilla plutten!

Är så galet sugen på att hoppa igen blir så himla uttråkad av att åka på tävling utan att hoppa själv.. Det är ju mkt roligare :-) Men men vi får väl se vad som händer..

Nehe nu ska jag slänga i en ny omgång tvätt i maskinen och greja lite.. Byedibye

 

Tävlingsfri helg

Ja det lutar åt de, najs! Alltid skönt med en ledig helg. Peter ska vara med och hjälpa amatörerna på lördagen deras 3:e kval till RDS går då, sen på söndag pratade de om att åka till Kill men det skiter vi i och åker till Boswell på onsdagen som kommer istället. Så jag får söndag ledigt tror jag de sa, så jag hoppas på sol så kan man kanske åka till stranden och sola sig lite! Hoppas på det bästa.

Annars vet jag inte om det kommer hända så värsta mycke under helgen. Tydligen så skulle det vara Bbq nånstans på söndag så kanske drar iväg på de, men jag får klara mig utan Graham eftersom han åker till Wales som jag sa i tidigare inlägg. Det är ju trots allt bank holiday weekend så det borde vara bra drag ute!

Min lilla ponny som jag ridit nu i några månader ska åka hem till veckan tror jag. Vet egentligen inte vad det var för vits med att ha honom här då ägaren aldrig varit här. Hon kommer säkert slänga ut han på bete igen och han kommer stanna där i ett år till. Men men inte mina affärer att lägga näsan i..

Shauna borde vara i Schweiz nu, har inte hört något än men hon skulle ha vart där igår tror jag Peter sa. Hoppas hon får det bra, men det tror jag nog.

Nee nu har jag väldig skrivkramp här, over and out

Sommar och sol

Det har vi haft ett tag nu, men sen så kom det ett par dagar med regn och alla klagade så men realistiskt tänkande så behövdes det verkligen regn allt var så torrt och inget växte. Men nu idag var det fint igen och det ska vara fint i några dagar tror jag, håller tummarna.

Imorrn är det RDS qualifyer no2 men vi ska inte ha med några hästar. Hade vart skoj att åka och kolla, alltid skoj och se, men man måste ju jobba.. Peter och Daniela ska dit och kolla så det borde iaf bli en ganska lugn dag här vilket kan vara skönt.

Sadeln är inriden nu och börjar bli riktigt skön :-) Mindre skönt för plånboken men men det är värt att leva fattigt ett tag! ;-P

I helgen ska Graham åka på fiskeresa till wales med sina kompisar så jag blir kvar hemma helt ensam. Fast jag klarar mig nog.. Jag har ju min dator :-)

Fick ledigt en vecka i juni nu 14-20 för dagar som jag har haft kvar från förra året så då ska jag och graham försöka åka ner till Énnis där hans moster bor och hälsa på och åka på lite sightseeing och vara lite turistiga (eller jag ska iaf) Najs med en liten break :-)

Madde har nu åkt hem for good, kommer sakna henne! hoppas på att hon kommer och hälsar på ofta :-D

 Nu är det sleeptime så jag kommer upp imorrn! Godnatt

RSS 2.0