Veckan som gått

Ja under veckan som gått sen sist jag uppdaterade så har det inte hänt allt för mycket. Vi har jobbat vidare med alla dessa tre åringar. 2 utav dem rider vi som sagt lite smått på nu, de andra 3 har inte fått på sig sadel än men vi jobbar på det! Sydney,en utav dem som kommit lite längre, galopperade jag med för första gången igår! Gick helt ok hon tog galoppfattningen ävldigt bra. Sen att det gick i 120 typ är en annan femma, det kommer lite senare det där med att försöka samla ihop sig lite! Styrningen funkar ju inte helt 100 än heller men det är ridbart i alla fall! Sen gick vi på en liten tur på våran uteritt-slinga och fick till och men agera draghäst åt en 4åring som icke kunde gå förbi en stock. Tänk en sån liten stjärna hon var :-)

Bobby, den andra som vi rider på, slog på en bock med mig här om dagen! Det hade jag inte alls väntat mig för han är i övrigt väääääldigt låååångsaaam! Peter sa iaf åt mig att ge han några kickar i magen så han svarar frammåt, och ja, det gjorde han ju! Han for rätt upp i luften och krumbuktade sig sen landade vi igen och som tur var hade vi en vägg framför oss så det blev inte mer än så. Jag kunde inte annat än skratta och tittade tillbaka på Peter som skrattade han med. Som han sa "you didn't seem to be too bothered about that, but I don't know if it'd be the same if he gave you 3 or 4 of them in a row" haha jag tänkte precis samma och var väldigt glad över att väggen stoppade oss.

Justin, min lilla 4åring, går som en klocka för tillfället. Ända sedan tävlingen i lördags har hon gått så bra och varit lugn och avslappnad. Verkar som någon spärr har lossnat! Riktigt kul i alla fall. Hoppade idag med henne och det gick väldigt bra. Nästa vecka blir det Kill fre-lör så det blir bra för henne att få hoppa 2 dagar. Kommer bli intensivt dock, vi ska ha med full lastbil (7hästar) och bara jag ska åka med och jag ska även hinna rida själv hmm.. Men men vi får se hur det går!

nehenehe nu ska jag kolla skafferiet om det kanske finns nått att äta till kvällsmat!

Alltid ska det ske på min lediga dag

Lyckades med att få ett migrän anfall igen, inte första gången det händer på min lediga dag. Varför kunde det inte ha hänt imorron istället så jag kunde slippa undan lite från jobbet? :-) Nerå bara för att jag säger så, så kommer jag säkert få ett anfall imorrn me.. Låg iaf och sov i sängen till kl var 3 så hela dagen var typ förstörd. Har inte gjort något annat än handlat och bakat muffins. Men men sånna dagar måste man väl ta då och då.

På gården är det som vanligt full rulle. Alla 3åringarna är ju som sagt inne nu. 2 av dem kom ju in tidigare så dem har vi börjat rida på nu lite grann, eller ja bara travat lite men vi tar det med små steg! De funkar ok iaf. De andra har nu lärt sig gå på skrittmaskinen, och vi har även satt en liten elastiskt gjord runt magen. Så nu ska träns på också, så kommer sadeln så småningom!

Nadja, den nya tjejen, kom nu ikväll så från och med imorrn så kommer vi vara full styrka igen vilket ska bli väldigt skönt. Hoppas det underlättar lite!

Justin, min lilla 4åring som jag rider går från klarhet till klarhet. I lördags var vi iväg på tävling i Seaview och hoppade 90cm igen och gjorde det underbart! Dubbelnolla och lugnt och sansat utan att stressa upp sig och jag kunde ta en förhållning utan att hon började slänga med huvudet allför mycket och bli bitchig. Så vi går defenitivt frammåt i utbildningen, vilket känns super bra! Hoppas det håller sig på den vägen!

Ingen tävling till helgen, cheferna ska iväg på nått bröllop så vi blir ensamma hemma vilket kommer bli najs.

Sen fick jag trevliga nyheter idag! Min Madde kommer över den 17-21 november!! Och ännu bättre är att det är hennes födelsedag den 17:e så det blir ju super bra det, det ska vi fira med stor fest :-D

Sen så sa Malin att hon kanske också kommer över!! Fast i början av november! Om det händer så blir jag såå lycklig!! Har inte träffat nån av dem på många månader nu och jag saknar dem som bara tusan!!

Vilket slöseri..

Ja jag har slösat bort hela denna dag med att göra ingenting alls! Fy skämms på mig. Det har varit super fint väder också så jag har faktiskt väldigt dåligt samvete nu.

Igår var vi ute en sväng och när det precis började bli skoj och alla dansade och tjoade som mest då kommer ägaren och bryter musiken och säger att det är slut! Då var kl bara halv 2! Normalt har de öppet till 2 iaf men det hade antagligen varit polis där och enligt deras licens får de bara ha öppet till typ 1 eller om det är halv 2.. Just när det började bli bra! Men men sen var det dags att ta sig hemmåt och däckade i sängen ganska så kvickt.

Så idag det enda vettiga jag gjort var att ta en sväng ner till Wicklow med Graham och satte oss på ett cafe och tog en soppa och smörgås, sen skulle han och fiska med Danielas systerson som är här. Jag åkte hem och kollade på min bästa såpa, home and away, sen total däckade jag i sängen till klockan var halv 5!

Så då tänkte jag att ne jag måste gå ut en sväng och njuta av vädret så jag gick ett varv runt ridhuset sen var jag trött igen haha.. Hatar när man blir sånn på ens lediga dag då borde man ju passa på att göra något vettigt..

Nu hörde jag precis bilen Graham kom hem får se om de lyckades fånga nått!


Så nära..

Börjar väl med att ursäkta extremt dålig uppdatering. Fast än jag har ingen bra ursäkt för det!

Ja så var VM i stort sett över. Det gick ju galant för Sverige! Eller inte. Både dressyr och fälttävlan blev ju faktiskt lite av ett fiasko om man nu får säga så. Hopplaget förvånade mig faktiskt, jag trodde inte själv att det skulle gå så pass bra som det faktiskt gjorde, även om vi nu missade direkt kvalet till OS med en placering. Surt, men det är så det är! Satt uppe halva natten och kollade på nations cupen, sen igår natt blev det ju sista individuella omgången. Och jag kan erkänna att jag nästan grät när Roffes rivning kom. Som den mannen hade förtjänat att vara med i finalen! Jag hade kunnat sätta mycket pengar på att han hade kunnat ta hem hela skiten, sån ryttare som han är! Är det någon jag ser upp till inom hoppsporten så är det Roffe. Så mjukt och följsamt, han får det att se ut som rena barnleken. Sen att han är svensk gör ju bara saken mycket bättre :-) Men som sagt, en rivning ifrån en finalplats, en rivning som såg så löjlig ut, hade lika gärna kunnat vara utan den! Så det är inom sporten antar jag..

I alla fall, back to reality då. Här hemma på gården kör vi på fullt ös medvetslös för tillfället. Har tagit in alla 3åringar nu, så 5 st är de totalt. Mindre kul för de är galna nu de första 2 veckorna typ. Inte hanterade på 3 år så inte så konstigt men de lär sig faktiskt väldigt fort. Får väl se hur det kommer gå med dem!

Det ska komma en ny tjej nu runt den 19:e. Hon var här i en vecka i september tror jag det var men sen skulle hon till Kentucky så hon kommer hit efter det. Ska bli väldigt skönt för just nu är det mycket! Skönt är det dock att varje veckodag kommer en kille och hjälper till med mockningen på morgonen så vi behöver inte bekymmra oss om det, sen på eftermiddagen kommer en annan kille och fyller alla höpåsar och krattar walkern. Om jag och Karolina hade behövt gjort det också så hade vi nog inte slutat jobba förrän väldigt sent. Som det är brukar vi vara klara runt 6 vilket känns långt nog...

Idag åkte vi til Seaview, hoppade med Justin som inte varit ute nu på typ 3 veckor. Men oj så duktig hon var! Dubbel nolla i 90cm wihoo :-) Allt kändes bra faktiskt, hon lyssnade på mig och blev inte tokig och drog mig till botten av varje hinder, så det känns som hon börjar lära sig! Hoppas det håller i sig nu..

Annars vet jag inte om det har hänt så värst mycket. Så intressant är mitt liv! Haha.. Hästar hästar och återigen hästar. Men det är ju dom jag älskar mest! :-)

RSS 2.0