Detta väder gör mig galen

Ah herregud hela veckan var det strålande solsken typ 18 grader varmt, bara så najs. Sen så till helgen bara slog det om och blev höst. Mindre kul! Mycket regn har det kommit om vi säger så. Mindre kul också för Newcastle horse show var under helgen. Och den går på gräs kan ju tilläggas. Hela veckan har de vattnat alla banorna just för det har inte regnat på jättelänge så de var stenhårda, men sen slog någon visst på kranen där uppe! Lördagen var inte så jättefarlig, de kom några skurar men söndagen var värst. Självklart skulle jag hoppa då också.

Så det var bara att snällt dra i broddarna och ge sig av! Sen till råga på allt så hade Daniela anmält mig till både 90 och 1m, vi har aldrig hoppat så "stort" förut haha.. I alla fall så började vi med 90 och hon gick väldigt bra på framhoppningen. Lyssnade om jag ville att hon skulle vänta och slängde inte upp huvudet och hade sig så jag fick en bra känsla iaf. Sen kom vi in på banan. Då försvann den känslan ganska så snabbt! Åh herregud hon var överallt och ingenstanns! Det resulterade i ett nerslag och så sprang hon bredvid 2. Hon var hyperkänslig för minsta lilla och hoppade höger vänster högt och lågt. Inte lätt att försöka göra något då.

Så jag hade ju inga vidare förväntningar för 1m direkt. När jag värmde upp för den så började det ös regna. Där satt jag plaskvåt det bara rann ner från skärmen på hjälmen så jag såg typ ingenting min stackars sadel blev plaskvåt. Jag hade ju bra grepp i sadeln iaf så att trilla av var inget jag behövde oroa mig för.

Hoppade iaf några språng och det gick ok. Inne på banan var hon lite bättre än tidigare genom att hon redan vart inne och sett sig omkring en gång men hon var lite hyper fortfarande. Ett nerslag fick vi där hon drog mig in i botten på ett räcke så den bommen boxade hon ut med framknäna typ men efter det gick det ok. Är väl inte alltför besviken med det om man ser till de förhållandena vi hade. Det var ganska så slirigt också men men vi tar nya tag!

För övrigt på gården så är det full rulle. Peter köpte en ny häst, sen har Ciara köpt en ny häst också så nu har vi totalt 18 hästar inne i arbete så det är fullt ös medvetslös. De senaste 3 dagarna har vi bara haft 20 min lunch, mer än så hinner vi knappast med. Blir aningens less på chefen som inte verkar fatta att det inte riktigt funkar såhär.. De säger liksom "aa men ta en timmes lunch nu, resten kan du göra efter lunch" aaa bara det att jag har en miljard andra saker att göra efter lunch så tyvärr hinns det nog inte med en timmes lunch. Lagomt sur blir jag.. Men tydligen så ska den nya tjejen komma på fredag och stanna i några dagar sen ska hon till Kentucky och efter det kommer hon hit igen. Hoppas att hon kommer funka bra.

Idag är jag ledig så jag lyxade till det och åkte till frisören och klippte mig imorse och fick håret jättefint stylat. Det höll i ca 20 sek för så fort jag gick ut från salongen så sa det bara tjoff så var håret överallt och ingenstanns igen. Jag hatar regn!!

Riktigt deprimerande nu detta väder.. Perfekt väder för en liten shoppingrunda kanske?? Ska in till wicklow nu iaf och luncha med Karolina så får vi se sen vad vi hittar på!

RSS 2.0