Dags för sängen

Ja tiden rann visst iväg lite grann för mig! Blir av någon konstig anledning alltid så, man sitter och grejar och spelar spel o kollar runt på facebook sen hade det visst gått över 2 timmar när det känns som max 30 min..

Tvingade Graham att köpa med en flaska vin till mig ikväll de skulle spela poker och dricka öl så då måste jag ju också få någe gott och har sen suttit framför datan mer eller mindre hela kvällen. Har laddat hem en massa gammal musik som får en att tänka på den gamla goda tiden dels från högstadiet och från tiden på gymnasiet.. Inser då hur mkt man saknar allt och alla! Får sånna stunder lite då och då när man blir väldigt sentimental.. Men men vi lever i nuet! Kommer hem i slutet av februari så då måste jag träffa alla gamla vänner där hemma det så jag fram emot!!

Har kollat upp lite nu om att köpa en sadel av Daniela (efetr 2½år bara :-P) vilken jag kommer få till bra pris av henne så jag måste bara rådgöra lite med mamma också se vad hon tycker jag brukar ju vara ganska så duktig på impulsiva köp! Vill ha en sadel o rida i som passar mig och inte Peters 18" med extra stora kåpor de drunkar jag ju i! Men men vi får se hur det går med den saken.

Nu är en sak säker iaf jag ska sova! Godnatt

Träningsvärk och ryggvärk

Ja så är det för tillfället. Var faktiskt ute och joggade med Karolina igår en sväng på morgonen kände mig väldigt duktig. Kände mig också mer fit än vad jag trodde jag skulle göra, det är ju alltid ett plus! Stretchade och grejade när jag kom hem och trodde att det skulle nog bli bra men lik förbaskat så värkte det i låren och vaderna imorse! Bara hoppades då att jag inte skulle behöva rida idag men det visste jag ju visserligen att jag skulle bli tvungen till iaf..

De 2 första hästarna gick bra men sen var jag tvungen att rida Babe, som inte är någon favorit direkt. På henne är det bara ben ben ben som gäller. Sen hjälper det inte att hon tycker om att slänga sig i sidled och dra iväg i 120 helt plötsligt! Ett utav hörnen på ridbanan är jätte farligt och har man henne inte i ett järngrepp när man rider igenom det hörnet så får man skylla sig själv då brukar det kunna bli någon slags krumbukt! Åkte på en bocknings runda idag men höll mig kvar iaf tack och lov! Benen var dock spagetti när jag var klar.

Eftermiddagen var skit idag var på riktigt dåligt humör och tog ut det på George lite väl mkt kanske haha men det får han stå ut med jag är bossen i stallet.. Han får skylla sig själv om han slänger skydd överallt :-P Idag var en sån dag då jag bara vill vara för mig själv så jag tryckte in ipoden och drog upp volymen och bara höra musiken och inget annat. Hoppas på att imorrn blir bättre..

Nu har 2 hästar åkt till Schweiz så det är lite lugnare eller ja egentligen inte men man tycker det känns så just för att det är 2 boxar lediga haha.. Men på söndag kommer nästa häst hit tror jag en gammal bekant som jag inte är alltför förtjust i men men man kan inte få allt man vill..

Nehe nehe nu ska jag spela spel på king mitt favorit kvällsnöje haha så kul kan man ha det ibland!

Nu är det vår!

Ja så känns det här på Irland idag red jag en stund i t-shirt helt otrligt. Det är nog första och sista gången jag kommer göra det i januari :-) Skit fint väder med varm sol har vi haft nu i hela 2 dagar helt otroligt! Man blir så himla glad av att vädret är fint, känns som att inget skulle kunna få mig på dåligt humör.

Igår red jag Murph för första gången på en månad, han har blivit mkt starkare känns det som efter att Peter ridit honom nu ett tag. Det krävs väldigt hårt arbete att få ihop honom känner mig som en liten myra på ryggen på han.. Men han gick ok iaf, kunde såklart gått bättre men är inte helt missnöjd med han! Sen red jag Fletcher också som jag inte ridit på väldigt länge heller, trodde han skulle vara hemsk men han gick faktiskt riktigt trevligt och avslappnat var riktigt nöjd med han!

Idag hade Peter lektioner hela dagen lång så jag var själv och gjorde bara mina hästar under min egna planering och det gick så himla mycket fortare jag var färdig vid 5 idag när jag normalt är klar vid 6. Undrar vad det beror på? :-P

Graham var på fisketävling idag och kom 2:a av 25 och kvalade till Leinster-teamet så han är väldigt glad och jag är väldigt glad för hans skulle också :-) Det har han tränat för länge. Congrats!

Imorrn vet jag inte vad det blir med hästarna de pratade om att vi skulle hoppa igenom alla eftersom Peter har ny bana uppe från idag, men sen pratade Peter om att han ville åka på hunting också så jag vet inte vad det blir. Förhoppningsvis kommer vi hoppa några iaf!

Ledig på måndag tisdag, hade planerat att försöka ta mig till Madde en sväng har ju inte sett hennes nya ställe än, men jag har kollat igenom min bank och det såg mörkt ut.. Får nog vänta ett tag till tyvärr...

Jaja så är det, nu är det bara ca en månad kvar tills jag kommer hem en sväng igen, det längtar jag efter!




Se så fint vädret var idag och igår :-)

Nu är det vår

Ja så känns det här på den gröna ön i alla fall det ligger runt 10+ och blå himmel och fåglar som sjunger. Älskar det vädret det får en på så bra humör! Sånna dagar har man inget emot att jobba alls då är det bara skönt att vara ute!

Fast idag så var jag ledig och åkte ner till Arklow. Var tvungen att hitta nya jobbskor då mina har spruckit och läcker in vatten. Såg en annons om Ariat skor som de hade 50% rabatt på så det skulle jag kolla på tänkte jag och tur det för de hade bara 1 par kvar av precis den modellen och färgen jag ville ha och i min storlek också! Det var ju ett tecken att jag var tvungen att köpa dem.. Så hoppas att de håller ett tag nu.

Annars har jag inte gjort så mkt, har mest chillat med min darling Graham. Just nu ligger vi och kollar på flash forward men kan inte säga att jag är så intresserad av det.. 3:e avsnittet nu och har inte sett de första två medan Graham är totalt hooked :-)

Imorrn blir det jobb igen hoppas på en någorlunda lugn dag.. Får se vad chefen har tänkt sig..

Var förresten ute med Malin och en ny tjej, Sarah, här om kvällen. Kul med nytt folk hon verkar som en trevlig tjej. Hade en trevlig kväll iaf mindre kul att dra sig upp ur sängen kl 7 på morronen bara men men det måste ju göras det med..

Ett glas vitt såhär på kvällen är inte dumt!

Jag tror det knappt själv men jag har lärt mig tycka om vin haha.. Fick ett ryck här om veckan och tänkte att det skulle nog vara gott med ett glas vin nu. Så jag åkte ner till tesco och köpte en flaska och jag måste säga att det var helt njutbart faktiskt :-) Sakta men säkert så!

Idag var som jag tror jag sa tidigare en man här och testade en hel drös med hästar varav både Murph och Lulu var inkluderade. Han tyckte väldigt mycket om Murph och jag klandrar han inte för det, det är ju svårt att inte tycka om han :-) Lulu tyckte han också om men hon var lite väl liten för han då han är väldigt lång så han sa att hon var nog lite väl liten. Men han red även 2 andra varav ett bamse stort sto på 5 år nu i år som är grå, och han älskar gråa hästar enligt Peter så förhoppningsvis köper han någon utav dem iaf! Får se vilken bara..

Jag red Shauna idag jag och den hästen blir jag inte klok på. Hon är 6 år nu men är fortfarande är hon livrädd för bommar på backen och hinder ska vi inte tala om. Bara man kommer nära ett hinder så blir hon helt stel och tissar upp sig själv, och om man ska försöka trava över en bom kan hon tvärnita och hoppa åt sidan för att det är så läskigt.

Iaf så kom Peter in och tyckte att vi skulle hoppa med henne lite, ja va kul tänkte jag. Började iaf över våran vanliga starter, en liten serie med travbommar till ett kryss sen olika från gång till gång men idag var det 4 galoppsprång till ett räcke. Höll på att inte komma över de första bommarna men efter mycket smackningar och sparkar i siderna så lyckades vi ta oss över och sen fick vi gasa för att täcka våra 4 språng.

Red sen vidare på lite olika hinder och det gick väl ok förutom att hon är så himla dum ibland. När man väl fått henne att hoppa några hinder så går det bra, då blir hon bara tokig och ska hoppa alla hinder i 120 så man får hålla i henne istället för då drar hon sig själv så djupt det bara går och det blir ju jätte trevliga hopp. Lyckades med en ok runda iaf på slutet så får väl vara någorlunda nöjd med det men gud man blir bra trött av att rida den hästen.

Nu så väntar sängen på mig tror jag börjar bli lite trött igen (lyckades somna i 2 timmar efter jobbet) så bäst att ja lägger mig så jag orkar upp imorrn..

Vissa dagar bara vill man inte!

Ja och idag var en sådan dag. Tror inte att det hjälpte efter att ha varit ledig i 2 dagar heller, då är det verkligen pest att jobba igen! Dagen började först med att det regnade, blir inte en värre start på dagen än så. Sen gick det väl ok fram till frukost rasten men efter det så bara rann det utför. Min underbara chef har ju sånna bra idéer hela tiden och hans planering är ju som de flesta mäns. Inge vidare. Hade hela häcken full med hästar som skulle ridas och boxar som skulle mockas och hästar in och ut i hagen och min hjärna var bara slutkörd och då kommer han på att 2 hästar måste ju faktiskt ryckas manen på och klippa skägget med maskinen för imorrn skulle det ju komma folk och titta på dem. Ja för det hade jag verkligen tid med, inte! Så vid 4 tror jag han hade 2 hästar kvar att rida när vi normalt är färdiga och jag hade 3 hästar att ta reda på som blivit ridna och varit ute i hagen, sen ska vi inte tala om all annan skit som skulle tas reda på.. Det är då man verkligen önskar att man hade ett annat jobb där man kan sitta på ett kontor hela dagen och skriva på en data eller något i den stilen..

Fast som tur är så brukar det alltid komma en bättre dag efter en dålig och då är man bara såå glad att man har det jobb man har, och inte sitter på ett kontor!

Som sagt så kommer det folk imorrn och tittar på ett par hästar får se hur det går. Håller tummarna för det bästa.

Dedn mesta snön är borta på gården nu tack och lov, hoppas på att det inte kommer någon ny nu bara bra trött på det nu.. Men de senaste dagarna har varit lite varmare igen så förhoppningsvis är det slut på den vita plågan..

Nehe nu är det naked camera på tv ska väl glo lite på de och förhoppnigsvis somna så jag tar mig upp imorrn också. God natt!

Länge sen nu

Ja det får jag be om ursäkt för, nu mer finns det inge fler ursäkter att inte skriva! Fick mig en laptop av mina kära föräldrar i julklapp och så fixade jag mitt bredband idag så nu kan jag surfa järnet :-)

Ja så både jul och nyår har passerat, trodde först att jag inte skulle komma  hem till Sverige till jul men efter 23 timmars resande så kom vi allt hem! Planet från Dublin blev försenat 2 ggr sen till slut så blev det även inställt och då hade vi suttit och väntat i 4 timmar tror jag. Kul jul! Så vi fick bege oss till Ryanairs biljettförsäljning och där så lyckades vi efter många om och men hitta ett connection flight till London Gatwick sen vidare till Sverige. Så vi kom på planet till London iaf och väl där så var det lite svettigt mellan flygen så vi fick springa runt illa kvickt oich hämta väskor för att sen checka in dem igen så när vi väl är framme vid disken så säger han att det planet är försenat 4 timmar. Det blev bara bättre och bättree för oss, eller inte! Men senare så blev det framflyttat igen så kl 10 på kvällen skulle det gå och vi kom iväg iaf, landade i Skavsta runt halv 2 på natten tror jag och var väl hemma i Örebro kl 4! Lagomt trött och glad.

Men men hem kom vi iaf och det är jag glad för. Sen var vi tillbaka här på Irland för nyår och hade lite partaj här i lägenheten mycket trevligt faktiskt. Det var också på nyårsafton som första snön kom och alla trubbel började! Första omgången försvann dick ganska snart, men sen kom det en andra omgång och den snön ligger fortfarande kvar och det är is överallt. Det är total kaos i hela landet för vinterdäck på bilarna det har de ju ingen aning om vad det är här, och de har inte nog med salt och grus att sprida ut på vägarna, skolorna har fått stänga for ungarna kan inte ta sig dit. I mataffären finns det typ ingen mat alls för inga leveranser  har kunnat ta sig hit pga av väglaget. Galet är vad det är!

Här på gården så frös allt vatten, eller ja bara i min del av stallet såklart så jag var tvungen att kånka runt på vattenhinkar och dona. Men igår så smälte det faktiskt en bra massa och vattnet tinade upp igen så förhoppningsvis blir det inte så kallt igen!

Nog om det.. Alla 3åringarna rids för fullt och Peter har börjat hoppa med dem ocksa några små travhinder och de sköter sig väldigt bra och hoppar helt ok också så det är kul! Murph har Peter ridit nu de senaste 2 veckorna skulle komma någe folk och kolla på han så vi får se när det blir..

Annars vet jag inte vad mer som har hänt faktiskt.. Ska på bio nu med Malin Graham och George så bäst att jag gör mig iordning!

RSS 2.0