Katastrof

Ja sa kanns det efter dagen. Eller ja helt misslyckat blev det inte, Murphen var jatte duktig i 1.10 och jag var faktiskt ocksa duktig vi fick till alla distanser bra och han vantade nar jag sa at han att vanta. Det blev en dubbelnolla dar sa det ar jag valdigt nojd med. Men sen skulle vi hoppa 1.20 ocksa och det hade nog vart battre att inte gora.. Jisses vad inte nojd jag ar med den rundan. Pa framhoppningen sa kraschade vi in i oxern och det ger ju super bra kansla infor att ga in pa banan. Men in gick vi iaf och kom mot forsta hindret, kom aningens for nara och vi hade det ner, superbra kansla. Finns inte mycket varre an att ha 1:a hindret ner! Sen efter det gick det bara utfor kandes det som. Vi hade inga fler nerslag men jag red som en kratta stackars hasten fick ta i for kung och fosterland sa som jag la honom pa hindrena fattar inte hur han klarade av dem men men. Valdigt nojd med honom idag han hoppade super och skotte sig bra. Synd bara att ryttaren inte kan rida!

Imorrn blir det som sagt hunting sa hoppas pa bra vader och att det inte ar alltfor blott ute.

Naee nu ska jag lagga mig i sangen och glo pa tv och sova och forsoka glomma bort varan disaster round..


Han blir kvar ett tag till iaf!

Ja inte kom det nage folk och tittade pa Murph inte, Peter sa imorse att de ringde och berattade att de inte kommer och att de ju egentligen ville ha en gra hast. Haha Peter var tokig efter att ha skickat en massa videos och bilder med mera och nu klacker de ur sig att de helst ville ha en gra hast och inte en brun haha.. Jaja det gor inte mig nagot!

Imorrn ska vi tavla igen ska hoppa med Murph men vet inte vad for klasser men hoppas pa 1.10 och 1.20 men vi far se! Kanner pa mig att Murph kommer vara lite galen for att han inte har varit ute pa ett bra tag och da brukar han kunna bli lite vild av sig..

Sen pa sondag ar det hunting igen jag tror att jag kommer fa rida Molly och det kan bli spannande senast sa red Peter henne och hon kunde inte sta still en sekund. Peter kommer nog rida en 4aring sa da valjer jag nog hellre Molly :-P

Nehe nu ska jag glo pa tv onskar att jag hade ett par cider att koppla av med men sa tursam ar jag inte ikvall.. Men jag fick Haagen-Dazs av Graham istallet sa det far duga :-)


Lagomt trott pa detta regn nu!

Det bara regnar har pa Irland nu for tiden, dag och och dag in. Skapligt trott pa det nu! I stort sett hela vast kusten av Irland ar oversvammad, inte klokt vad mycket vatten. Synd om manniskorna som bor dar, vissa hur har ca 2 dm vatten inomhus. Fatta vad det kommer kosta att reparera allt.. Men vi har haft tur har pa ostkusten har inte hort nagot om nagra storre oversvammingar. Visst har vissa sma floder svammat over och vissa fat har vatten tackta men inte i narheten av hur illa de har det pa andra sidan on!

Igar var jag ledig och sa jag och Graham akte in till en shoppingcenter men hade inte jatte mkt pengar att rira mig med och sen hitta ja inte direkt nagot att kopa sa det var vsl tur det :-P Pa eftermiddagen skulle Graham vaccinera sig mot svin influensan sa jag foljde med dit for jag ville se om jag ocksa kan gora det har pa Irland, och det sa de att jag kunde men jag maste vanta tills alla risk grupper ar avklarade forst sa om nagra veckor sa kan nog jag med fa ta min spruta!

Idag hade jag en rid ledig dag pa jobbet, hjalpte Peter med alla 3aringarna istallet. Elr faktiskt sa satt jag poa en utav dem sa helt ridledig var jag inte aven om det bara var att trava upp och ner till godsel stacken :-P Men men nu sa sitter vi iaf pa 3 utav dem och de funkar bra. Peter galopperade aven pa en utav dem idag sa han gor framsteg!

Murph fick sig en genomkorare av Peter idag ocksa, det kommer nagra folk fran England pa torsdag tror jag och ska kolla pa han sa Peter ville sitta pa han och hoppa han lite innan det. Gick jattebra han uppforde sig bra och hoppade helt ok. Far se vad det blir med det.

Pratade med mamma idag ocksa om Gbg horse show och forhoppnignsvis aker hon jag ocgh Stina dit, ska bara overtala chefen om att ge mig ledigt i nagra dagar :-)

Nehe nu ska jag stoppa i mig nagot att ata!

Har ar forresten lank till mig och Murph i varan 1.20 runda, hoppas det funkar..
http://www.youtube.com/otooledp#p/a/u/0/VA-u_s5d-LA

Dalig uppdatering!

Ja jag har varit dalig pa att uppdatera den senaste tiden. Har varit upptagen och sa har datan varit upptagen sa det har inte gatt nage bra.

Peter och Daniela ar i Tyskland over helgen och kollar pa WC hoppningarna i Stuttgart medan vi andra ar fast har i regnet och leran. Men det innebar iaf att man kan lagga upp arbetet som man vill och ta allt i sen egna takt sa det ar ju faktiskt skont. Idag sa har jag klippt Murph igen han hade blivit jatte harig igen men nu ar han sa fin sa :-) Nu finns det inga ursakter att inte hard trana langre :-P

Senaste tiden har jag kannt mig bra deprimerad ridningen har inte funkat for fem ore och sjalvfortroendet har akt rakt ner i botten kanns det som men vi alla har vara bra och daliga perioder sa forhoppningsvis lyckas jag val dra mig ur denna men det kanns bra tungt, har ingen storre lust att rida alls! Men men bara att kampa pa.

Igar var jag med Malin och en tysk tjej som heter Toni pa bio, sag den nya Twilight filmen. Det var preimaren sa vi hade bokat biljetter innan och var pa plats i tid, sa vi gick och kakade pa Eddie Rockets forst. Sen runt 9.15 (filmen borjade 9.30) sa gick vi tebax och skulle forsoka hitta nagra bra platser (da man pa denna bio inte har bestamda platser) sa vi kommer in och ar det inte smockat, jo men visst. Bara forsta raden kvar, super. Nagra tjejer bakom oss flyttade sig dock sa vi kom in pa andra raden inte for att ja vet om de spelade nagon roll :-P Filmen var iaf helt ok sa nu far vi snallt vanta pa nasta!

Blev jatte sugen pa att aka hem till Gbg horse show skulle vara super de vet ej om de blir mojligt men det ar alltid vart att kolla upp.. Bara lyckas hitta nan att dra med dit ocksa :-)

Nehe annars vet ja inte om det har hant sa mkt mer, nu ska jag ta mig en dusch sen kommer val Graham over snart hoppas ja pa. Jaja sa ar det med det!


Har ar en bild forresten pa Murph som ar nyklippt och fin!


Sa fin sa

Tavling igen

Men inte for min del tyvarr. Akte till Kill idag med 6 hastar vi hade dock bara 3 egna resten var privat hastar sa jag fick folja med och vara hastskotare idag och Karolina stannade hemma med Kristof. Hade en bra dag det var inte jatte mkt folk dar men anda nagra stycken sa det blev inte jatte stressigt mellan hastarna. Vi var fardiga runt 3 for vi hoppade bara i 1.10 som hogst sa det bar av hemat runt halv 4 ovh vi var hemma strax efter 4 och da var hela garden fodrad och nastan sopad sa allt jag behovde gora var att packa ur lastbilen och fixa i ordning mina 3 hastar som hoppade sen var jag i stort sett klar vilket var skont.

Imorrn ar jag ledig tankte forsoka mig pa att stada lite ordentligt men vi far se hur detv vgar. Min sjalv disciplin ar inte den basta nar det kommer till stadnings biten. Annars hade jag tankt forsoka aka ner till Arklow kanske och titta runt lite om man kan hitta nagon julklapp eller 2 kanske.. Vi far se vad som hander!

Annars hande nog inte jatte mkt till veckan. Peter och Daniela ska aka till Stuttgart och kolla pa WC hoppning dar sa de blir borta over helgen tror jag sa det blir nog ingen tavling iaf. Sa det kommer nog bli en hel del jobb med unghastarna. Har om dagen satt jag forresten pa den ena utav dem och kunde trava upp och ner tiill godselstacken sjalv, det gar frammat iaf! Han har kommit lite langre an de andra da han hade blibit jobbad lite med innan Peter och Daniela kopte honom. Far se hur det gar med de andra 4!

Sen sa var det nagon gubbe som skulle kolla pa Murph, tror Peter sa nu i veckan nagon gang far se vad det blir av det.. Annars vet jag inte om det kommer handa sa mkt mer, men man vet aldrig! 

Snabb sammanfattning av helgen

I lordags sa var det tavling. Murph fick stanna hemma for vi hade inte plats for honom sa jag red Lulu istallet. Och jag sager da det, man vanjer sig ganska sa snabbt vid en lite mer mogen 5aring istallet for en galen 4aring! Hade helt glomt bort hur det ar att rida de sma liven. Overallt och ingenstanns pa en och samma gang. Kanske lite mer an vanligt just da for hon inte hade vart ute pa ett tag och sa var det lite blasigt och dant sa det hjalper inte direkt! Men iaf, vi hade 2 nerslag i 1m borde nog haft fler men vi hade turen med oss ibland! Efter den rundan var jag glad att jag inte hade Murph att rida ocksa for jag var totalt slut haha.. Men men det kommer nog bli mer av den typen av ridning nu under vintern med alla 3aringar som ska borja ridas!

Pa sondagen var det antligen dags for hunting premiar. Hade min basta Murph da och han var saklart super. Kan inte fatta hur lugn han var. Molly, som Peter red, var loddrig efter 5 min for hon var sa uppspelt medan Murph bara stod och hangde med huvudet ungefar. Jag kunde trava med halvlanga tyglar medan Peter hade fullt upp med att halla Molly i trav och inte galopp! Haha ja jag var glad att jag satt pa honom och inte Molly :P

Vissa diken var riktigt laskiga maste jag erkanna och jag var inte saker pa om vi skulle klara dem men men det var enda vagen att ga sa det var bara att kora pa och det klarade vi galant. Jag var bra nara en gang att hamna pa backen dock, taooade ena stigbygeln och flog ur sadeln men lyckades klamra mig fast haha man blir lite nervos ibland speciellt om man ser nagon framfor en landa mitt i ett dike!

Det var ganska sa manga ute, vi gissade pa runt 60-70 pers sa det var maktigt!

Nu till helgen blir det ingen hunting, utan da ska vi till Kill och hoppa pa sondagen. Vet dock inte med vilka hastar men det aterstar val att se! Nu ska jag nog ta mig mot sangen kanner mig valdigt trott sa det vore kanske inte dalig ide!

Forresten sa har jag bokat biljetter hem nu for Jul, kommer hem den 20:e och aker tillbaka den 26:e kunde tyvarr inte ta fler dagar men det ar battre an inget alls!

En hast till?

Ja kanske sa fart jag en till hast att hoppa med nu. Har borjat rida en 4-aring som Peter hoppat meter klasser med och aven nagra 4ars klasser. Har ridit henne i nagon vecka nu och skuttade lite med henne idag och det gick ok! Peter sa de att om det gar bra sa ska jag hoppa henne pa Lordag sa vi far se hur det gar. Har bara lite problem med att fa till en bra galopp da hon ar lite lat men bara man far upp henne i tempo sa ar hon riktigt trevlig! Tyckte hon var lite vinglig ocksa men nu sa har jag vant mig sa vid Murph men nu under vintern sa lar det bara bli mer av den saken med alla unghastar som ska borja ridas! Men det ska nog ga bra :-)

Aaa sen sa holl jag pa att bli ihjal sparkad idag utav min nya lilla hast, kandes ju som en bra start! Hade precis gett henne lunch sa skulle jag bara ta ner hennes honat som var tomt och da bara smal det med 2 bakben ratt ut i  luften jag hade en javla tur att hon bara traffade mig pa pekfingret men hade det skiljt nagon decimeter hade jag nog inte suttit har just nu! Egentligen ar det bra nar det hander sanna grejjer, det far en att skarpa till sig lite och bli lite mer forsiktig for det kan man latt glomma bort. Wake up call skulle man kunna saga!

Imorrn aker Peter och Daniela till Cavan med en hast bara sa jag stannar hemma. Kan nog behovas for har ar det full rulle just nu med 5 3aringar som ska ridas in, 2 fol vi just skiljt fran mammorna, sen sa ar det ju alla ovriga hastar som ska motioneras varje dag! Det vore skont med nagon extra person ibland :-P

Nehe nu vet jag inte vad jag ska skriva om mer som vanligt sa det blir val adjoss!

Nu sa tar vi oss uppat!

Jag har debuterat 1.20! Och annu battre ar att vi gjorde det felfritt :D Helt otroligt kul var det hade inte raknat med det alls. Vi satt i lastbilen pa vag till tavlingen igar och jag satt och fyllde i anmalningarna som vanligt och Peter sa at mig att Murph skulle hoppa 1.10 o 1.20 sa jag fyllde i 1.10 med mitt namn och 1.20 med Peters namn for att det antog jag att det var han som skulle hoppa honom i den klassen. Sa efter ett tag sa sager Peter "ah forresten Malin du ska hoppa 1.20 pa han" och da tappade jag hakan. Kande mig inte riktigt redo for det men bade Daniela och Peter sa: "joda det ar inga problem det har du ju tranat for nu sa" sa jaha jaja vi testar val da tankte jag.

Sa i borjade med att hoppa 1.10. Pa framridningen tyckte Murph att det var skoj och skakade a huvet och var allmant busig. Sa lyckades en tjej ramla av och hasten skenade ivag sa jag tankte adjoss och goodbye nu ar det kort for min del men det blev bara en liten brall som tur var da :P Val inne pa banan var han fortfarande lite besvarlig och tittig men vi korde pa iaf och fick til en dubbelnolla med lite tur inblandat!

Sen sa var 1.20 direkt efter sa jag stannade kvar pa han och tog dte lite lugnt sen var det dags att kora igen. Jag hade minst sgt inga forvantningar pa att det skulle ga bra tankte bara att dt ar val bara att kora pa och hopas pa det basta och den taktiken verkade ju funka :-) Daniela filmade och sa att hon skulle branna ut bada runderna pa cd sa da kanske jag kan lagga upp det pa facebook elr nagot i den stilen far se hur det blir!

Ar iaf supernojd med hasten det var ju trots allt bara hans andra 1.20 sa det maste man ju vara nojd med :-)

Idag kom Madde tebax :-D Hon har tillbringat dagen med att hjalpa mig det behovdes verkligen tusen tack Madde! Pa eftermiddagen sa skulle vi skilja folen ifran deras mammor och det ar ju alltid intressant sa det var bra med en extra person tror inte att jag och Peter hade lyckats nage vidare sjalva! Sen nu pa kvallen sa skjutsade jag henne till Kill dar Andrea (hennes nya chef) var och kollade pa Gran Prixen sa hon skulle aka med henne hem till nya stallet sen! Kom aven lagom till omhoppningen sa vi hann med att se de flesta iaf! Sa nu ar hon pa vag mot nya aventyr best of luck Maddie! Kommer tyvarr inte se jatte mkt av henne men men..

Nehe nu ska jag ta och pallra mig over till Graham ar ju ledig imorrn sa det ska firas med sovmorgon sen blir det shopping pa Thoroughbred remedies har fatt presentkort av daniela darifran sa de tackar man for :-) Over and out!

RSS 2.0