Nu har den kommit! :-D

Åh min nya fina sadel kom idag :D Den är såååå fin längtar till jobbet imorrn så jag kan testa den haha.
Kommer nog bli skitbra, nu kommer jag bli minst lika bra som Roffe ;-P

Annars så var jag ledig idag. Åkte till Magda (som jag jobbade med tidigare) och hennes nya yard. Hon hyr ett stall med en sandring och hagar. Jättefint var det de har fått göra en hel del jobb där men har verkligen fått det fint måste jag säga. Kul för henne! Hon hade några hästar därnu och ett par inhyrda så det verkar ju gå bra för henne :-)

Sen var jag bjuden över till Grahams hus på BBQ mycket trevligt och god mat. Vädret här de senaste 5 dagarna har varit helt galet. Solen har stekt som aldrig förr helt underbart, har lyckats bränna mig mer och mer varje dag men det gör mig inget för gud vad man har saknat denna känslan med solen som steker! De säger dock att det kommer bli sämre igen nu. Men men förhoppningsvis blir det lite mer sol i sommar.

Så imorrn blir det som sagt jobb igen hoppas att det inte blir allt för mkt att göra. Nu ska jag kolla på presentationen av alla euro vision låtarna. Han som håller i det här på Irland har Sverige som favorit så det tycker vi om :-) Visste ni förresten att 2 st svenskar faktiskt var med och skrev det Irländska bidraget?? Så alla borde rösta på Irland nu! :-)

Sen så är det de 2 absolut sista avsnitten av LOST ikväll, Graham som är LOST nörd är helt salig. Jag själv har noll koll på vad som händer där men det kan ju vara kul att se hur de slutar iaf!

Här kommer en bild på min nya underbart fina sadel ;-)


Nu är det sommar

Jajjemen gott folk idag har det varit rena sommar hettan här inte klokt vad varmt det var. Lyckades fixa mig en snygg bonnbränna också, yes!! Eller kanske inte.. Har lagt på tjockt med after sun nu och imorrn blir det tjockt lager med solkräm istället!

Det ska tydligen hålla sig fint nu över helgen så det hoppas vi på!

Spännande på lördag nu match igen mot Tjeckien åhh vad jag ska fira om vi skulle råka vinna den matchen! Och om vi förlorar kommer jag få höra det i all framtid så jag hoppas innerligt på blågul revansch!

Ingen sadel än tror inte den kommer hinna komma denna vecka så förhoppningsvis början på nästa vecka istället!

Neee nu har jag skrivtorka. Hörs o ses!



Min mycket snygga solbränna

Utomhusblogg

Idag är jag ledig så jag följde med Graham till den lilla dammen de har här och han ska fiska. Jag tog med mig datan och en massa gottit såsom vindruvor kakor och saft och en filt att ligga på, så nu ligger jag här i solen och benen bränner för det blev varmt med jeans! Hade faktiskt kunnat ha på mig bikinin nu känns det som, länge sen jag kändes sån värme. Härligt!

Igår var vi på tävling med 7 hästar, inget speciellt dock inte mkt folk alls ´så det blev lite körigt mellan klasserna men vi kom hem skapligt i tid iaf.

Nu har alla fölen anlänt också, 3 stycken små stoföl blev det i år. Alla så söta så! Jewel, Mayday och Brooklyn heter de.

Ja juste, min sadel är klar!!!! Den kommer förhoppningsvis denna vecka :-D Så nu väntar några inte så trevliga ridpass då den ska formas till, men efter det blir det himmelskt skönt att rida :-) Inte så skönt i plånboken men smakar det så kostar det.


Haha just som jag låg och skrev här så fångade han en fisk och stor var den. Jag tordde först att det var han som ramlade i sjön efter allt plaskande men detr var visst fisken. Så skulle jag försöka få in den men jag överlät det snabbt till graham igen. Spännande detr där.

Nehe nu ska jag greja med lite annat. På återseende!

>Förresten så hejjar vi starkt på Tre Kroner nu vinst över Kanada är bara bäst. Vi ska slå Tjeckerna iaf hoppas jag, då är jag nöjD!


En najs dag

ja så kan man uttrycka det. De bestämde sig igår för att åka iväg och hoppa idag igen och tog med sig 8 hästar så det är lugna gatan här hemma för mig! Carolina följde med dem för det var i stort sett bara hennes hästar som åkte med.

Jag har 8 hästar här hemma varav 3 jag slängde ut i hagen sen resten på walkern. Så har jag haft Rachel här på förmiddagen som har hjälpt mig att mocka (för det åkte vi på att göra alla boxarna) men nu är alla hästar klara och alla boxar är klara.

På eftermiddagen ska jag bara sopa rent och snygga till lite sen ta in de 3 hästarna och småplocka lite så det blir nog skönt. Helt underbart att vara ensam på gården man kan göra allt som man vill, när man vill!

Gårdagen då, min lilla roadtrip till Tipperary. Jisses det var den längsta bildfärden på länge! Det gör jag helst gärna inte om... Men efter ca 2½ timme var jag framme efter en felåkning (som faktiskt var Danielas fel) så jag kunde hämta vad jag skulle och sen sätta mig i bilen igen. Passade dock på att kolla på hingstarna så jag fick se bl.a. Jack of Diamonds, Russel, Manhattan och Cobra. Alltid skoj att få se sånna fina hästar :-)

Vägen hem fick Graham köra (som jag tvingade med mig som sällskap) för jag kände mig inte jättebra. Jag somnade såklart en stund och vips så var vi hemma. Då kom veterinären med en gång och vi seminerade Heidi och precis när han var klar så bara sköljde en våg av illamående över mig. Skitläskigt jag trodde jag skulle svimma och var tvungen att sätta mig ner en stund. Grejade iaf allt som var kvar att göra och gick sen och la mig i ett par timmar. Skumt det där vet inte om det var för att jag suttit i bilen nästan 5 timmar i streck med en liten paus halvvägs eller vad det var för fel. Idag mår jag prima ballerina!

Nehe nu sak jag äta lunch är aningen hungrig åt ingen frukost imorse! Adjöss 

It's a long way to Tipperary

Ja och dit ska jag köra om ett par timmar. Måste åka dit och hämta semin till ett utav stona för ingen annan kan. Så det blir en skön dag iaf utan någon större ansträngning :-)

Förresten kika in på www.ballinteskinfarm.com våran nya hemsida som kom upp igår! :-)

Nehe nu ska jag äta frulle sen blir det ut i stallet igen och slänga ut ett par i hagen sen bär det av!

En tuff vecka att sa fram emot

Ja George har åkt hem på lite semester vilket innebär mer jobb för mig till viss del Karolina. Det är en tjej här och hjälper till på morgonen och mockar och groomar några hästar men så allt jobb behöver vi inte göra tack och lov. Men det är några extra hästar att göra i ordning för Peter osv samt göra em stall vilket innebär mocka ge hö och sopa. Men men får stå ut i en vecka!

Någon 3dagars tävling blev inte av, elr ja det blir en endagars för våran del istället. Igår höll chefen min nämligen på och dö. Jisses han hade sån tur så man undrar hur han klarade sig! de två årings hingstarna skulle kastreras och Peter var med veterinären Ralf och hjälpte honom. Så skulle de injecera den ena med lugnande och då blev det problem. Han tyckte inte om sprutan så Peter nöp han i halsen och så kommer veterinären (som för övrigt är lite dum av sig ibland) på ideen att ta tag om mulen på han och bremsa han med sin egna näve. Ja som ni förstår, inte någon bra ide! Då reste sig lilla hästen och vnde sig mot Peter och smacka till han klockrent i tinningen på han.

Jag va säker på att han fått nån spricka eller fraktur och var säker på att han nog hade invärtes skador (jag är inge vidare att ha med när olyckor händer haha) I alla fall så Peter satt ner och var väldigt groggy med en stor bula och blod så Daniela fick köra ner han till doktorn i ilfart.

Sen lite senare så kom de hem igen (ganska snart) och det visade sig att det inte var någon fraktur och att han nog skulle vara ok, så det var vila som stod på programmet och massa is på. Doktorn sa till och med att han nog skulle kunna rida dagen efter (idag) om han kände sig ok. Snacka om att han hade tur just tinnignen är ju bland det känsligaste stället man kan få en spark på.

Ja så ingen tävling idag men imorrn ska han åka med en häst och se hur det går om han klarar av att rida. Så ska en utav de inhyrda med me hennes 2 hästar. Så jag stannar hemma imorrn ja.

Jag är så galet sugen på Bulmers men tanken på att behöva sätta mig i bilen och köra ner till wicklow är lockande.. Skulle ha ringt Graham och säga åt han att köpa med ett 6pack men det glömde jag ju såklart innan han kom hit..

Önskar förresten att jag vann på lotto.. Tänk så bra det vore..

Underbar ledig dag

Ja idag har det vart en bra dag. Har inte gjort jätte mkt men har bara vart på himlans bra humör och solen skiner så vad mer kan man begära.

Vakande imorse halv 10 vilket är rekord tror jag. Vaknade inte ens när George var inne på frukost vilket är ännu mera rekord! Sen så tog jag mig upp och käkade lite frulle och grejade i köket, dammsög även (lite stolt är jag allt) sen tog jag en dusch och städade ur badrummet lite. Har sådana dagar ibland då jag faktiskt tycker om att städa, så länge det inte är mitt eget rum dvs.

Sen så åkte jag och Graham ner till Arklow och kollade runt, slutade med att jag inhandlade ny mascara, foundation, ett nagellack och ett par jättefina skor för endast 15euro, så det var jag ju bara tvungen att slå till på! Sen åkte vi coast road hem och njöt av den fina havsutsikten, riktigt mysigt när solen skiner o så :-)

Väl hemma så har jag tvättat lite och grejat sen lagade jag lite kvällsmat och sen hamnade jag här!

Här på gården så fick vi ett nytt föl i söndags morse. Precis när jag och Karolina kom ut för att börja jobba så började stoet föla så det var ju tajming! Ett jättegulligt stoföl blev det! Nu är det bara ett sto kvar som ska föla och hon var beräknad att föla 2 veckor sen så det borde nog pluppa ut ett föl snart hoppas vi!

Inga tävlngar i helgen vilket var väldigt skönt. I helgen som kommer väntas dick 3dagar i Barnadown men det borde vara en hel del folk som kommer så det kan blo skoj.

Mamma skickade en gammal gammal bild på mig och Vera som morbror Micke hade hittat någonstanns. Det var några år sedan! Lägger in den här, ni får ursäkta minen på mig och hästen kanske man ska säga haha inte den vackraste bilden men men :-) Saknar allt den galna hästen ibland. Hon var allt bra mysig.

Den bästa och galnaste ponnyn


RSS 2.0