Sugen på en massa olika saker just nu

Sitter här framför datan och lyssnar på en massa bra musik som får mig på sånt danshumör, vill dansa massor!! Bara att inse att det lär ju vänta till nästa vecka för helgen är ju liksom över nu.. Sen är jag sjukt sugen på en flaska vin så det ska jag försöka inhandla så fort Graham kommer över. Även väldigt träningssugen. Hmm himlans konstig kombination av begär men så är det! Gymet är tyvärr också stängt nu så det blir det ju inget av, men är ju ledig imorrn så då blir det allt en sväng ner dit!

Idag är det söndag och lönedag, 2 flugor i en smäll! Som jag väntat på min lediga dag den här veckan har känns oerhört lång av någon anledning.

Igår hoppade jag med en ny häst vi har här. Eller ja, häst häst, han är nog mer ponny! En privathäst är det vars ägare bara ridit i ett år ca och hon köpte den här ponnyn nyligen då den andra blev halt och konstaterades något fel i hoven. Han är bara 5 år och väldigt grön så därför ska jag rida den nu paralellt med henne och även hoppa den lite så det blir spännande. Hoppade som sagt med han igår och det gick helt ok. Han är lite av en cob typ lite så småklumpiga ben men han kunde hoppa iaf! Sån ärlig häst har jag nog aldrig suttit på! Som jag sa till Peter efetråt: "even thou I buried him or put him a mile off the fence he still tried his heart out and jumped no matter what!" då sa Peter tillbaks:" and why did you bury him and put him off??" ehm.. was just testing him! haha ja man kan inte vara bäst hela tiden heller..

Idag jobbade jag över lunchen till kl 3 istället för sen gick jag hem och kollade på världscupen från Göteborg. Hur kul var inte det att Angelica Augustsson vann!! Hennes första start i världscupen och hon går och vinner.. Imponerande! Hon håller till på samma anläggning som Cameron Hanley i Tyskland. Han var här och testade Luxie, en häst vi hade ett tag, och tog med henne ner där tydligen Angelica fick rida henne! Men hon blev tydligen såld ganska snabbt men det var skoj iaf!

Som sagt ledig imorrn, vi hade tänkt försöka hitta en present till Daniela som fyller år på torsdag.. Vad ska man hitta på att köpa tilll chefen?? Tål att tänkas på.. Hästprylar är ju inge kul för det köper hon ju själv var och varannan dag..

Annars får vi se vad jag mer planerar in. Tänkte försöka laga till en kålpudding kanske. Får se hur det blir med den saken!

Hörs!

Vet inte om jag orkar med gym idag..

Skulle egentligen åka till gymmet idag men vet inte om jag orkar.. Kan ju åka imorrn istället kanske? Har lite ont på baksidan av ena låret också så kan ju alltid skylla på det :-)

Idag har det varit full rulle. Hann med att rida mina tre hästar och allt annat runt omkring, och var faktiskt klar i god tid idag. Något som inte händer alltför ofta! Kom hem redan runt 20 över 5 så det var inte dåligt :-)

Imorrn har Peter clinics hela dagen så det blir nog en bra dag, slipper ju göra i ordning hästar åt honom då!

På söndag är det ju världscupen från Göteborg också, önskar jag hade kunnat vara där och se det live som förra året men men, man kan inte få allt här i livet inte! Ska kolla på FEI's webbtv istället, om jag nu måste ta med mig datan ner i stallet! Får använda Danielas login så behöver inte betala, supert det.

Funderar på om jag ska försöka orka dra mig mot gymet eller ej.. Kom på att en bil kan hjälpa så får slå en pling till min kära pojkvän och se om han tänkt komma hit snart!

Ledig dag = trött

Förstår inte varför det alltid bli så, alltid blir jag så himla trött på min lediga dag! Började i alla fall dagen med att åka ner till Wicklow med Graham och fixa ny försäkring på bilen. Sen skjutsade jag honom till jobbet och själv åkte jag hem och hämtade Nadia så tog vi en tur till gymmet. Körde mina vanliga 30min på löpbandet som blir motsvarande 5km senså körde jag på med några maskiner. Körde en del för armarna idag eftersom jag har noll muskler där och det känns nu faktiskt haha. Stans största klenis det är jag det! Avslutade med några minuter på en cykel sen bar det av hemmåt igen.

Så duschade vi och gjorde oss i ordning så skulle vi dra ner till wicklow igen och fixa med lite småsaker sen tänkte vi åka ner till Arklow och kolla runt i affärerna lite där. Men då ringde Peter och ville att jag skulle hoppa in och hälsa på ett par personer från Danmark som var där och hälsade på. Tjejen där ville komma över till Irland för ett tag och träna med sina 2 hästar så då ska hon eventuellt ha dem hos oss. Så ja gjorde så, och de verkade ju trevliga iaf. Efter det så kom vi iaf iväg till Arklow och där hittade jag inte jättemkt men fick iaf med mig ett par träningsbyxer, sen en jättesöt bikini. Köpte nyss en ny från HM men kunde inte motstå denna och den kostade bara en hundring så :-)

Imorrn blir det jobb igen. Bara tanken på det gör mig trött.. Så ska nog passa på att hoppa i säng nu snart!

Ytterligare en vecka avklarad

Finns inte mycket bättre än söndagar, för då vet man ju att man är ledig dagen efter. Typ en utav de bästa känslorna i världen ;-) Idag började jag med att rida en utav 4åringarna, Lucky. Hon var totalt galen! Hon blev inte riden igår men det brukar inte ha sån stor betydelse men hjälp vad jag fick hålla i mig! Haha det var bockningar höger vänster och hoppa runt som en tok och drog armarna av mig! Daniela tyckte det var kul och skrattade åt oss, jag var mindre road! Men men vi överlevde den turen iaf. Sen på eftermiddagen red jag en annan utav 4åringarna som enligt uppgifter hade haft lajbans på walkern innan jag satt upp. Jahapp kul, here we go again tänkte jag! Men som tur var så var hon snäll mot mig iaf och kunde ha ett lugnt pass på henne.

Annars går ridningen sådär.. Peter är på mig och klagar på min sits, med all rätt dock.. Han kallar mig för granny för att jag inte rätar på ryggen så han tycker jag ser ut som en 80åring ungefär! Sen alla dessa små detaljer som man hört sen man började rida såsom "tummarna upp!", eller "armbågarna intill sidan!" "släpp ner knäna!" ahhh man blir ju faktiskt väldigt lat av sig och tänker inte på det om ingen påpekar det, sen när han kommer och gnäller om allt på en gång känns det ju bara så jobbigt haha.. Men det är bra iof, måste ju faktiskt jobba på sitsen.. Önskar faktiskt att jag hade min dressyr sadel här så man kunde jobba mer med sitsen och får ordentligt stöd,  blir lätt att man fladdrar omkring i hoppsadeln!

Skaffade ett medlemskort på gymmet häromdagen så nu ska det bli mer av den biten hoppas jag. Blir iaf ett pass imorrn sen får vi se vad jag mer hittar på under dagen!



Härliga vinterväder

idag har vi haft riktigt irälndskt vinterväder här. Spö regn hela j*vla dagen. Började regna vid 9 imorse sen efter det regnade det hela dagen till klockan var 6 och vi gick hem. Kul! Ridhuset var upptaget typ hela morgonen också, först hade Peter lektion sen kommer alltid de handikappade barnen och rider varje tisdag så de var där till klockan var 12 så vi kunde inte rida något förrän då. Så jag hann med att rida Roya (en utav 4åringarna) som gick helt ok. Sen efter lunchen red jag Reilly som är en utav privathästarna. Han var galen, hoppade runt och skyggade för allt och drog iväg hipp som happ. Lite pigger var han! Hade en okej dag måste jag väl säga.

Hoppas på bättring på väderfronten imorrn!

Nu är det greys anatomy på tv dubbel avsnitt så det måste jag glo vidare på!

Nytt år, nya tag?

Säger alltid att jag ska bättra mig på det här med bloggen men nej det lyckas aldrig. Nu är det ju redan 2011, åren går fort! Herregud i sommar har jag varit här i 4 år. Var har tiden tagit vägen? Satt nyss och tänkte tillbaka på åren som gått, allt jag varit med om, alla olika hästar jag hoppat med, och kom fram till att det har ju hunnit med att bli en del! På tal om hästar jag hoppat, min lilla ponny blev såld till slut i alla fall. Skrev ju om en man som var här och tittade på henne i typ oktober november någon gång och han tyckte om henne men skulle fundera på det. Ja så här för ca 3 veckor sen ringde han Peter och sa att han vill köpa henne. Han hade en annan häst här som han köpte då han var över men de fick inte importera några nya hästar till Schweiz innan nyåret så den stog här ett tag, och några dagar efter att han gav Peter beskedet om att köpa Justin så skulle den hästen åka över, så vi fick snabbt som sjutton faxa in Justins papper till transport bolaget och kunde slänga upp henne på lastbilen också. Så det gick allt väldigt snabbt och vips var jag utan häst igen!

Men det är så det är inom denna branschen, hästar kommer och går. Typiskt bara att alltid ska den hända när man själv tycker att det börjar släppa och gå riktigt bra! Hade sett fram emot den här säsongen på Justin så blev det inget alls.. Men men som sagt det är så det går till..

Hoppas på att få något nytt att rida på. Får se vad han säger..

Det nya året ska jag försöka bli en lite mer hälsosam person. Har börjat med att springa igen, och till min förvåning var jag inte så otränad som jag trodde jag skulle vara! Har sprungit runt runt inne i ridhuset vilket inte är superkul men det funkar. Har även börjat köra lite nere på gymmet på löpbandet och lite olika maskiner. Synd bara att det ska vara så djävulskt dyrt!

Alla hjärtans dag är det ju också dagen till ära. Skulle försöka laga en god middag till mig själv och Graham. Gjorde potatisgratäng och sen en köttbit men det slutade i total besvikelse haha.. Köttet smakade jag inte ens på det luktade apa så det åkte ner i soptunnan. Gratängen smakade bra fast den var såklart inte helt färdig haha.. Men men man lär väl av sina misstag! :-)

Nehe nu ska jag göra mig klar för sängen, upp och jobba igen imorrn. So long!

RSS 2.0