Redo för sängen

Klockan är bara strax efter 8 och jag är fit for bed som man brukar säga här. Sommartiden ställer verkligen till det, inge vidare kul på mornarna! Men snart så vänjer man väl sig.

Är trött i hela kroppen idag vet inte varför.. Benen värker och ryggen likaså resten känns bara trött..

Sen sist har inte så jättemycket hänt. Har fortsatt jobba med ponnyn som jag nu har galoppat lite med och det gick helt ok. Red "ut" på henne idag och det var inga som helst problem. Pigg och glad och frammåt! Sen igår kom en nygammal häst. Han har varit här i omgångar redan som 3,4 och 5 åring nu är han alltså 6. Världens eländgaste häst att rida men hoppa kan han allt lite grann. Han är as slö på backen och stel som en pinne men när han får i en växel så ser han riktigt trevlig ut! Typ bara Peter som kan rida han dock haha ingen annan har muskler nog.. Han är iaf här för ägarna ska sälja honom och på måndag kommer det nå folk och ska kolla på han så Peter ville ha hit han några dagar innan och kunna rida han lite själv först.

Annars är det samma hästar kvar.

Till helgen blir det tävling. Det är en tre dagars men som det låter ska vi bara åka fredag och lördag tack och lov. Kommer bli nog med jobb bara det! Speciellt när Nadia har fått ledigt hela helgen. Suck.

Jag ska även hoppa med mitt lilla projekt. Hoppade lite med han idag och det gick väl ok men jag är inte helt nöjd.. Bara att kämpa på och hoppas vi kan lära oss lite!

Idag fyller även bror min år, så grattis till honom!

ne nu ska jag se om jag har något onyttigt att äta sen ska jag smita ner i sängen tror jag bestämt.

Latast i stan

Det är jag de, utan tvekan.. Har inte varit på gymmet på typ en vecka nu. Har faktiskt en ursäkt, jag fick någon slags benhinne inflammation menn det brukar man ju vanligtvis kunna få på framsidan av benet (typ smalbenet där ni vet) men jag fick skit ont på insidan utav smalbenet mer. Vet inte varför det kom så bara hux flux har aldrig hänt förut. Kändes typ som ett stort jäkla blåmärke på båda benen. Skulle behöva något typ tigerbalsam eller så och dra på!

Ska försöka ändra på mina dåliga vanor och ta mig ner mot gymet imorrn igen.

Idag var jag ledig och hade tänkt fixa lite sker men som vanligt glömde jag bort allt jag hade planerat och fick inget vettigt gjort alls. Skulle ha gått till banken och skickat pengar till mor min men det glömde jag bort såklart kom precis på det nu.. Sen tänkte jag laga potatisgratäng till middag men då glömde jag såklart att handla ost och grädde. Suck. Får ringa till Graham så kanske han kan fixa det till mig.

Imorrn blir det jobb igen. Suck. Måndagar försvinner alltid lika fort som de kommer..

Så var det avklarat

Nu har vi tagit ut 4-åringarna för första gången! Vi lastade lastbilen full med 7 hästar varav 5st 4-åringar och 2st 5-åringar (varav den ena är som en 4-åring). För 4-åringarna var det första gången på lastbilen och första gången hemifrån så det är inte utav anledning att man har en lite halvdålig magkänsla haha..

Styrde iaf ner mot Barnadown efter att vi fått böka med att få på alla hästarna. Det var ju ingen tävling idag, det är alltid skönt att komma dit i lugn och ro första gången/gångerna, och de får aklimatisera sig lite utan massa andra hästar runt omkring. Det brukar vara illa nog ändå! Men jag måste säga att de flesta skötte sig helt ok. Jag fick longera ett par innan medan Peter red färdigt de andra och det blev några glädjeskutt men de skötte sig alla när han väl var uppe på dem!

Skulle vara skönt att åka en gång till och träna innan vi tar med dem på tävling men vi får se.

Annars då, hmm måste tänka på veckan som gått.. Ja det var ju Paddys day som jag skrev. Hade inte planerat att gå ut men så körde vi en liten repa iaf, satt nere på en pub och det var smockat med folk men det var ändå inge vidare drag. Vi drog hem efter 12 redan, jag skulle upp och jobba dagen efter så jag var glad över det beslutet på morgonen iaf!

Sen efter det har det rullat på i vanlig ordning.. Imorrn är jag ledig igen så det ska firas med att jag ska sova så länge jag bara kan. Vilket brukar bli typ 9 om jag har tur. Nu blir det tv:n ett tag sen blire sängen!!

St. Patricks Day

Jaha idag är det alltså St.Patricks Day här på Irland, som alltså är deras nationaldag. Kommer vara en stor parad i Dublin (som alltid) och även Wicklow har ju sin egen parad. Inte mycket att se dock, typ bara alla lokala företag som går med och gör reklam för sig själva så nja vet inte om det är något som jag kommer se. Alltid sjukt massa folk också så vette tusan om jag orkar bry mig!

Sitter och lyssnar på Adele - Someone like you. Den tjejens röst ger mig rysningar! Helt galet bra är hon! Älskar hennes andra låtar Rolling in the deep och Make you feel my love. Kan lyssna om och om igen på dem, så sjukt bra!

Satt nyss och plågade mig själv lite och kollade på gamla foton på Murph.. Saknar den hästen något grymt önskar han kunde komma tillbaka.. Högst otroligt! Har många fina minnen med den hästen!! Galet att jag fortfarande nästan 2 år efter han såldes saknar han! Han finns alltid i mitt hjärta :-)

Har en lite trist dag idag, saknar Sverige och min familj, vänner och djur.. Får sånna perioder ibland då man bara vill åka hem.. Men det är bara att bita ihop i guess!


Så var det Måndag igen

Vilket innebär ledig dag. Jippie!

Vi har tillbringat morgonen med att städa hela lägenheten. Skurat golv och putsat fönster och allt där i mellan. Nu är det riktigt fint här inne och vi har en sån härlig nystädad lukt här inne! Får se hur länge det håller sig så..

Har inte orkar ta tag i mitt egna rum än, ser mer eller mindre ut som ett bombnedslag som vanligt. Ingen ändring där inte! Vettja om jag någonsin kommer bli ordningsam i mitt rum.. Högst otroligt.

Funderar på om jag ska åka ner till Wicklow och klippa mig. Eller, jag hade bara tänkt klippa luggen. Göra den lite kortare igen, har haft lång lugg nu ett bra tag så jag vill ha lite förändring känner jag! Har lust att dra en sväng till Dundrum också men vet inte om jag har så mycket pengar för det haha..

Har förresten laddat upp bild på ponnyn, som för övrigt heter Sally. Söt liten sak :-) Satt på henne igår förresten. Det höll på att sluta illa haha! Peter höll i henne och så gick vi runt lite så kom enutav de små hundarna bakom och hon blev skitskraj för hunden och sprang iväg så jag satt där uppe och höll i mig i bröstan och litade helt på att Peter skulle hålla i henne men hon var som en bulldozer haha Peter hade knappt någon chans men efter ett tag så lugnade hon ner sig men det blev ett par skutt och lite spring iaf! Men det kommer nog gå bra det där!


Ponnyn Sally
Sally!

Ne nu ska jag gå och göra mig lite fin sen far vi ner mot Wicklow!

Årspremiär för tävling

Ja idag hade vi våran års-premiär. Det bar av till Barnadown, dit hade vi med oss 7 hästar. Jag hade med den hästen jag skrivit om tidigare och skulle hoppa i 90cm. Gick riktigt skit kunde inte rida för 5 öre. Hade 2 nerslag, 1 utav dem borde han faktiskt inte ha ner men det andra tar jag på mig. Kändes skit för hans ägare var där och kollade så man hade ju självklart velat sätta en nolla men nej då det vore ju dumt. Jaja vi får jobba vidare.

Hade en utav 4-åringarna med också som debuterade i 90cm med 2 nerslag tror jag, men det är ju inte lätt för dem att komma in och hoppa första gången hemifrån  så det räknar vi alltid med att det kanske blit lite plockepin!

Sen hade vi 3 i 1.10, en utav inackorderingarna var med sen hade Daniela en i 1m. Hade en skitdag allt so allt hade massa att göra när vi kom hem så väl inne i huset kraschade jag framför datan med en massa mat haha..

Nu sitter jag och glor på melodifestivalen, måste ju hålla koll på vad som händer och sker på den fronten!
Kan ju berätta att Jedward med låten lipstick kommer representera Irland. Hoppas vårat bidrag blir lite bättre än det iaf..

Ja juste, den andra ponnyn vi har här som jag var säker på var B-ponny visade sig vara maxad C-ponny, kommer med all säkerhet bli en liten D! Hahah ja min storleksuppfattning är beviserligen inte den bästa..

Nehe nu ska jag kolla vidare på Melodifestivalen!

Härliga vår

Kan nog säga att våren är kommen, äntligen! Massa fina påskliljor överallt och gräset börjar på att bli grönt igen istället för brunt! Det är ju nått man älskar med denna ö, våren kommer tidigare än hemma. Idag har det varit super fint väder solen har skinit och himmlen var blå! Dock var det kallt som skrutt..

Igår var vi ute, hade en riktig girls night out med Niamh, Nadia och Sanni. Oj så skoj vi hade! Dansade järnet hela kvällen, hade till och med lite lite träningsvärk i benen haha.. Och för första gången var det inga grabbs med ut, skönt faktiskt :-) Trodde jag skulle må pyton i morse men har faktiskt mått helt ok!

Åkte ner med Nadia, KArolina och Niamh till wicklow runt lunch och tog en kopp kaffe och snackade skit, sen promenerade vi runt i Wicklow en sväng. Bara älskar att man kan använda solglasögonen igen! Men som jag sa tidigare så var det väldigt kallt trots att solen var framme..

Efter det kom vi hem och jag slumrade på soffan en sväng trött som jag var. Nu sitter jag här och funderar på om jag kanske ska ta och laga någon middag kanske.. Måste bara hitta orken, var jag nu la ifrån mig den!

Tårtätning och träning

Bakade ju en tårta i torsdags som var meningen att Daniela skulle få, men hon var borta hela dagen så då får hon skylla sig själv sa vi och högg in på den istället haha! Gott var det. Hade en bit kvar idag som jag smackade i mig efter jobbet sen åkte vi och tränade och det var ingen bra kombination kan jag tala om! Världens kramp fick jag i magen kunde springa 15 min sen var jag färdig att kräkas typ! Gick och körde med några maskiner istället ett tag och det gick bättre. Sen på slutet gjorde jag 15 min till på löpbandet och det gick ok. Så förhoppningsvis tränades den där tårtbiten bort nu :-)

På jobbet flyter allt på som vanligt. Har fått ytterligare en ponny nu, och den är pytteliten haha! Typ b-ponny liten c kanske! Den kommer från Peters pappa som föder upp i liten skala (connemaror) och han ville att vi ska rida in den här åt honom! Så söt är den, väldigt hårig dock! Lägger upp en bild vid tillfälle.

Till helgen har vi planerat partaj haha jag och Niamh börjar bli desperata så något måste vi hitta på! Blir nog bra det. Var ett tag sen jag var ute nu faktiskt. Ändring på det!

Nu ska jag blåsa håret sen blire sängen för hela slanten!

RSS 2.0